TITLE

Galleria West Fashion Mall, Seoul, South Korea

AUTHOR(S)
Bizley, Graham
PUB. DATE
May 2005
SOURCE
Building Design;5/27/2005, Issue 1675, p18
SOURCE TYPE
Trade Publication
DOC. TYPE
Article
ABSTRACT
The article focuses on the innovative architectural design of Galleria West Fashion Mall in Seoul, South Korea. The Galleria was a dull shopping center in Seoul with blind concrete walls. Architectural company UN Studio and Arup Lighting have transformed it into a glowing light box with messages and patterns of color moving around. The facades are walls of 850mm-diameter acid-etched glass discs held in a steel framework off the original concrete facade. The discs are suspended in threes on a steel strut that is itself suspended off a lattice of diagonal box-section members. The lattice is held off the existing concrete walls on brackets connected to section posts.
ACCESSION #
17231908

 

Related Articles

  • UNStudio keeps Graz humming with its MUMUTH music building. Newhouse, Victoria // Architectural Record;Oct2009, Vol. 197 Issue 10, p97 

    The article reviews the architectural design of the Haus für Musik und Musiktheater (MUMUTH) project in Graz, Austria, designed by UNStudio architects.

  • LET'S TWIST AGAIN. Evans, Bonnie // Architecture of Israel;2010, Issue 83, p79 

    The article reviews the architectural design of the VilLA NM office building in New York City designed by UNStudio.

  • Zoom In.  // Architectural Record;Dec2005, Vol. 193 Issue 12, p172 

    The article reports on the architectural design created by UN Studio and engineer Werner Sobek for a new concrete structure at the Mercedes-Benz Museum of Stuttgart, Germany. The new structure is needed to accommodate the large number of people who visit the museum each year. The new structure...

  • Joining rectilinear forms with a twist, UNStudio's VILla NM, in upstate New York, captures the landscape in gold reflections. Stephens, Suzanne // Architectural Record;Apr2007, Vol. 195 Issue 4, p44 

    The article describes the architectural design of a weekend house in upstate New York designed by UNStudio of Amsterdam, New York. The client is a New York-based developer with a young family, who wanted to watch changing seasons. The architects created what they called a viewfinder dacha, which...

  • on the cutting edge. Shollenbarger, Maria // Interior Design;Nov2007, Vol. 78 Issue 14, p286 

    The article describes UNStudio's Agora Theater which takes center stage in the Dutch city of Leystad. UNStudio's ingenious solution involved enclosing what would have been jarring, disharmonic elements in a soaring envelope composed of flat steel panels, corrugated aluminum, and aluminum mesh...

  • Hidden depths. Rattenbury, Kester // Building Design;6/9/2006, Issue 1725, p28 

    The article features the UN Studio's book "UN Studio: Design Matters". According to the article, the book argues for the use of the diagram as a super rational design technique for rethinking the organization of circulation, activity, space and structure. UN Studio co-founder Ben Van Berkel...

  • THE SCENIC ROUTE. Chen, Aric // Modern Painters;Feb2007, p38 

    The article reports on the conversion of the Mercedes-Benz Museum into a United Networks Studio museum. Architects Ben Van Berkel and Caroline Bos, principals of the UNStudio, designed the said facility. It is set on the banks of Stuttgart's Neckar River next to the Gottlieb-Daimler stadium....

  • BOOTS.  // Building Design;5/29/2009, Issue 1870, p9 

    The article offers news briefs in the U.S. It notes that Birmingham council is hiring architeccts from Bolton & Quinn and S&X Media for the launching of its new city library. Laverne and UN Studio architect Ben van Berket pulled out from Culture Show since they believed that they were under...

  • UNStudio gets first major U.S. project. Sokol, David // Architectural Record;Jun2008, Vol. 196 Issue 6, p38 

    The article reports on the release of designs for the Five Franklin Place condominium building in New York City, the first U.S.-based project for Dutch architectural firm UNStudio. According to the author, the exterior design of the building is based on elements from surrounding buildings in the...

Share

Read the Article

Courtesy of THE LIBRARY OF VIRGINIA

Sorry, but this item is not currently available from your library.

Try another library?
Sign out of this library

Other Topics